Trouwfeest DJ

Alles om van je Event een succes te maken

Het is belangrijk om vooraf goed te (laten) bekijken wat jullie trouwdag gaat kosten. Vanzelfsprekend is het altijd jullie keuze wat jullie wensen op jullie trouwdag. Bij de meeste huwelijken komen de volgende kosten voor:

(Trouw)locatie en gasten

Vrijwel altijd is de (trouw)locatie de grootste kostenpost. Het is van belang om in een vroeg stadium te bedenken op welk deel van de dag je welke mensen op jullie trouwdag wenst te hebben. Want elke aanwezige op elk moment van de dag zal moeten worden meegerekend voor de kosten. Vandaar dat het van groot belang is om snel inzichtelijk te hebben hoeveel ‘daggasten’, ‘receptiegasten’ en ‘avondgasten’ jullie verwachten. Natuurlijk hoeven dat geen exacte aantallen te zijn, maar jullie zullen wel een idee moeten krijgen van de omvang van jullie gasten zodat dit past bij de (trouw)locatie en in jullie budget.
De kosten zijn dus pas echt inzichtelijk wanneer jullie hier over hebben nagedacht. Vanzelfsprekend denk ik graag met jullie mee zodat jullie tot een goede keuze van de verschillende gasten zullen komen.

Trouwauto

Natuurlijk kan je in je eigen auto gaan trouwen. De meest luxe auto’s kunnen vaak enkel met een chauffeur gereserveerd worden. Daarbij is het altijd van belang dat je een auto zoekt die niet aan de andere kant van het land staat aangezien de meeste verhuurders de huur berekenen vanaf hun standplaats.
Kies je voor een wat nieuwere auto dan mag je vaak zelf rijden en zullen de kosten wat lager zijn dan wanneer je een luxe auto met chauffeur kiest.

Trouwkleding en accessoires

Laat ik eerlijk zijn: voor elk budget is er wel een jurk te vinden. Omdat er daar ontzettend veel keuze in is, is het niet vooraf aan te geven hoeveel een jurk gaat kosten. Om een bruidegom ‘strak in het pak’ te krijgen zullen jullie tussen de  € 600,- en € 1.500,- aan jullie budget moeten toevoegen.

Make-up en kapper

Dit kan je aan een vriendin overlaten maar bedenk dan wel of je het resultaat krijgt wat je voor ogen hebt.  Je wilt er echt spectaculair uit zien. Of je het nu professioneel laat doen of dat je het door een vriendin laat doen, ik adviseer altijd een keer een proef make-up aan te laten brengen. Dat is heel gebruikelijk.
Op de dag zelf hoef jij niet weg maar kan je make-up gewoon thuis worden aangebracht en ook een kapper aan huis is heel normaal. Ik ken diverse experts waar je niet de hoofdprijs voor betaalt en wel dat supergave uiterlijk krijgt! Bovendien ben ik ook opgeleid tot visagiste dus ik kan je gemakkelijk gedurende dag dag nog even bijwerken.

Trouwringen

Trouwen met een ring van edelstaal is veel goedkoper dan te trouwen met gouden ringen. Ook hierin is de keuze aan jullie. Van enkele tientjes tot in de duizenden euro’s. Voor elk budget is een mooie ring te vinden.
Soms is het versmelten van een ring van een dierbare mogelijk. Je betaalt dan wel voor het arbeidsloon, maar het goud heb je al en hoef je dus niet te betalen.

Fotograaf

Wanneer jullie kiezen voor een ervaren professionele fotograaf voor bijvoorbeeld 8 uur moet je al snel rekenen op prijzen vanaf ca. € 1.500. Wil je ook een album laten maken door de fotograaf, reken dan v.a. € 450 voor een standaard album.
Voor een dure professionele fotograaf is vaak een alternatief te vinden. In mijn netwerk heb ik contact met een ervaren fotograaf die fotografeert naast een bestaande baan en daardoor zijn die foto’s altijd 50% tot 65% goedkoper zijn dan bij een beroepsfotograaf.

Een DJ of een live muziek

Wanneer jullie live muziek wensen zijn de kosten al snel € 1.500,-. Een DJ rekent vaak € 500,- tot € 750,-. Een combinatie van DJ met live muziek kan ook heel leuk zijn (band en dj wisselen elkaar af, of de dj draait nadat de band klaar is). Vanzelfsprekend zullen daardoor jullie kosten ook toenemen.
Misschien willen jullie ook tijdens de ceremonie live muziek hebben en niet een mp3 afspelen? Ook daar zal een prijskaartje aan hangen.

Bruidstaart

Een bruidstaart kost al snel tussen de € 6,50,- en € 5,- per persoon. Hierbij is de regel: hoe creatiever de bakker hoe hoger de kosten. Naast de kosten voor de taart rekent een locatie ook vaak nog ‘schotelgeld’ van € 1,50 per persoon om jullie te voorzien van bordjes en vorkjes.
Voor een dure bruidstaart zijn vaak vele alternatieven te vinden.

Bruidsboeket en corsages

Deze prijs is afhankelijk van de bloemen die je erin verwerkt wilt hebben en in welke tijd van het jaar je deze bloemen wenst. Lastig te krijgen bloemen zijn natuurlijk duurder dan bloemen die in de maand van jullie trouwen als seizoensbloemen gelden en voor de bloemist volop verkrijgbaar bij de bloemenveiling. Een bruidsboeket begint vaan bij € 75,-  en loopt op tot € 125,-. Dat is vrijwel altijd inclusief een corsage voor de bruidegom. Reken voor de corsages voor de gasten op € 3,50 tot €  5,-.

Drukwerk

Het is gebruikelijk een officiële uitnodiging acht tot tien weken voorafgaand aan de trouwdatum te versturen. Veel bruidsparen kiezen er voor veel eerder een ‘save-the-date’ kaart te versturen zodat iedereen alvast de juiste datum kan vrijhouden.
Reken voor een enkele kaart € 1,75 en een dubbele kaart € 2,50 tot € 3,50. Vergeet niet ook de postzegels op te nemen in jullie budget.
Ook als jullie nog een dankkaart willen nasturen of op de dag zelf de gasten willen voorzien van een bedankfoto moet dat in jullie budget opgenomen worden.

Versiering/aankleding (trouw)locatie

Afhankelijk van jullie wensen zullen jullie kosten maken voor de versiering van jullie (trouw)locatie. Bogen met ballonnen, rode loper, naamkaartjes op tafel, een doos voor alle enveloppen, bloemblaadjes om te strooien, bellenblaas etc etc. Afhankelijke van jullie keuze zullen er kosten in het budget moeten worden opgenomen. Als weddingplanner help ik jullie er mee alles inzichtelijk te krijgen.

Extra’s

Er zijn veel meer posten te bedenken voor jullie  bruiloft. Een gastenboek, cadeautjes voor de getuigen, entertainment voor kinderen, menukaarten, overnachting van (een deel van) jullie gasten. Samen met een weddingplanner krijgen jullie alle kosten vooraf inzichtelijk en weten jullie dus waar jullie aan toe zijn